terugblik

Algemene ledenvergadering 21-03-2023

Op dinsdag 21-03-2023 hebben we weer onze jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden. Er was een goede opkomst. We hebben onze financiën besproken en teruggekeken op een vruchtbaar jaar. Het aantal leden van onze vereniging zou hoger kunnen, daarvoor is een oproep gedaan. Ook zoeken we nog een jonge energieke begeleider voor onze groepen die af en toe in zou kunnen vallen bij ziekte of verlof van onze begeleiders. In de bijlage vind je een kopie van het verslag, klik op onderstaande link.

Verslag algemene ledenvergadering 2023

25 jaar schilderschool Geldrop

2 en 3 april 2022 hebben we een jubileumexpositie georganiseerd in wijkcentrum ” de Dreef” in de Coevering te Geldrop. Het was een schitterende expositie met een grote verscheidenheid aan prachtige werken van onze leden. We kregen heel veel positieve reacties van de bezoekers. Zie voor meer fotos bij de rubriek Foto’s.

Er wordt sinds 1 sept 2021 weer volop geschilderd in de Twern . Er zijn weer een aantal nieuwe leden bijgekomen, maar helaas zijn er ook leden gestopt met het schilderen. Er is dus nog plaats op de dinsdag ochtend- en woensdag avond. Als u interesse hebt kom gerust eens kijken.

2017 Workshop “zelf doek opspannen”.

Maandagavond 15 mei en dinsdag ochtend 16 mei 2017 gaven respectievelijk Juliette en Margo een workshop “Zelf doek opspannen”.

1

Van Bets van de dinsdagochtendgroep hadden we op de schildersschool linnen gekregen. Dit mochten we gebruiken om doeken op te spannen. De resultaten mochten er zijn. Het was een leuke ervaring om te zien wat er allemaal komt kijken bij het opspannen van een doek, en uiteindelijk een basis hebt om op te gaan schilderen. Dank aan Juliette en Margo.

Buitenschilderen 13 mei 2017

Het was erg gezellig op de Heuvel in het centrum van Geldrop. We hebben lekker geschilderd en veel kijkers ontmoet die geïnteresseerd waren in ons werk en onze vereniging. Juliette deelde flyers uit en Miriam, Margo, Peter, Klaas en Leo waren aan het tekenen en schilderen. Miriam maakte snelportretten in houtskool van verschillende kinderen en bezoekers. Het weer was heerlijk en bij de bezoekers waren verschillende mensen die interesse hadden en ook lid wilden worden om bij ons te kunnen schilderen. Kortom voor de PR het was een succes.

2016, 20 jaar Geldropse Vrijetijds Schilderschool:

De Geldropse Vrijetijds Schilderschool bestond in 2016 20 jaar. Zo’n verjaardag is natuurlijk reden voor een Feest . En Feest dat vier je toch het liefst samen. Daarom organiseerde de Schilderschool op:
zaterdag 16 en zondag 17 april, beide dagen van 12.00 u tot 16.00 u.
een feestexpositie  in ons atelier “De Twern”, aan de Kettingstraat 79 te Geldrop.
Leden  hadden speciaal voor deze tentoonstelling een werk gemaakt rond het thema Feest.  Er werden demonstraties gegeven waarbij diverse leden hun schilderskunsten toonden.

Tijdens de opening van de expositie met onze eigen leden op vrijdag 15-04-2016 werd An vd Broek bijzonder in het zonnetje gezet. Zij was al 20 jaar lid en ook betrokken bij de oprichting van onze vereniging.
 
Het was een gezellige bijeenkomst en iedereen was erg te spreken over de opzet van de expositie en het aantal werken wat werd getoond.

Voor meer fotos van deze feestelijke dagen klik hier.

2014 Buitenschilderdag Nuenen

2

Op 18 mei 2014 organiseerde de Stichting Buitenschilderdag Nuenen voor de 10e keer de buitenschilderdag. We hadden met een aantal leden een kraam gehuurd en onze schilderwerken tentoongesteld. Natuurlijk vertelden we ook over onze schilderschool. Het was leuk om te horen wat men van onze werken vond. Er waren veel reacties waar we weer wat van op konden steken.

Meise Mert 2013

In 2013 stonden we met een kraam op de Meise Mert in Geldrop om nieuwe leden te werven en te laten zien wie we waren en wat we voor de mensen in Geldrop en Mierlo konden betekenen. Helaas hadden we een kraam in de Sluisstraat, dus niet in het centrum. We kregen redelijk aanloop , alleen nieuwe leden zijn er niet gekomen.

expositie 2013

In 2013 organiseerde we onze expositie in de Dreef in de Coevering, Tijdens de expositie werden schilderijen geveild. De opbrengst ging naar een Stichting die zorgde voor de kinderen in Nepal. Ger Peters was lid van de stichting en ging er 3 maanden werken. Zij zorgde zelf dat het geld op de goede plaats terecht kwam.

Buitenschilderen maandaggroep mei 2012

Op zaterdag 12 mei 2012 hadden enkele leden van de maandaggroep een heerlijke dag buitenschilderen georganiseerd. Zij waren uitgenodigd bij Marie-José Kobussen in Gerwen, om bij haar in de tuin, nou ja park, te komen schilderen.

Een paar keer zijn we er af geregend , maar dat mocht de pret niet drukken. Wij danken Marie-José en haar man Jo voor de geweldige gastvrijheid.

Expositie 2012 in de Dreef

In 2012 organiseerde we onze expositie in de Dreef . Dit jaar hadden we een bijzondere actie voor het goede doel. Veel leden van ons hadden een doek ter beschikking gesteld voor de verkoop. Ook hadden verschillende leden aangegeven hun doek te willen verkopen en 30 % van de opbrengst ter beschikking te stellen voor het Ronald Mc Donaldhuis.

Dit heeft geresulteerd in een totale opbrengst van maar liefst € 1090,00 ten bate van het Ronald Mc Donaldhuis in Veldhoven.

Wij hebben de opbrengst overgedragen tijdens een bezoek aan het management van het Ronald Mc Donaldhuis in Veldhoven. Zij waren erg dankbaar en zijn heel blij met iedere donatie die zij ontvangen. Zonder deze donaties en zonder al die vrijwilligers, meer dan 100 alleen al in Veldhoven, kunnen zijn het niet runnen. Namens het bestuur iedereen van harte bedankt.