agenda:

Kalender Schilderschool 2020/2021:

  • Helaas hebben ivm corona-beperkingen nog geen activiteiten kunnen plannen. We hopen per 1 september weer te kunnen starten met onze schilderbijeenkomsten.
  • febr-2021 : 25 jarig jubileum van de schilderschool. Ook de activiteiten hier omheen moesten we uitstellen helaas.

Exposities die u moet gaan zien

In Kasteel Geldrop is regelmatig een bijzondere expostie.

Ook de exposities in kasteel Geldrop zijn i.v.m. de lockdown niet toegankelijk. Misschien op afspraak. Klik op onderstaande link voor de evenementenkalender van het kasteel.

https://kasteelgeldrop.nl/evenementenkalenders/

Galerie “de ruimte” , te Geldrop

Galerie De ruimte is gehuisvest in het voormalige postkantoor. Kijk voor de lopende expositie op de site bij de virtuele expositie.

https://galeriederuimte.nl/

On line musea bezoeken

In deze tijd van Corona lock down zijn musea gesloten, maar je kunt veel musea ook online bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld online door het rijksmusem lopen en de mooie kunstwerken van dichtbij bekijken zonder dat er iemand voor je staat.


Ga naar www.rijksmuseum.nl/nl/ontdek-meesterwerken

Zo kun je ook naar het Van Goghmuseum in Amsterdam om alle schilderijen van Vincent van Gogh te bekijken.

Klik op Van Goghmuseum
Je kunt op die manier door het museum wandelen en met de muis de schilderijen van dichtbij bekijken. Probeer maar eens, het is best leuk.

Het Noordbrabants museum

Via onderstaande link kun je een tour maken door het Noordbrabants museum onder leiding van de bekende Lucas de Man.

Via Google Arts & Culture kun je online in diverse musea kijken. Klik op onderstaande link en je wordt naar de pagina gebracht.

https://artsandculture.google.com

Kijk bijvoorbeeld naar het schilderij van de toren van Babel van Pieter Bruegel en luister naar de uitleg via het videofilmpje ( Engelstalig). De dame laat alle details zien die Pieter Bruegel in dit manshoge schilderij schilderde. Je ziet de kleine huisjes op de toren, de vrouwen die de was ophangen, een man die aan de rand van de rivier zijn behoefte doet , de metselaars en steigerbouwers etc etc. Prachtig al die details.

https://youtu.be/aRodeuCGEUs

De toren van Babel