agenda:

Kalender Schilderschool 2024/2025:

  • de maanden juli en augustus zijn we normaal gesloten. I.v.m. de vakantiespreiding van de begeleiders is de dinsdaggroep in juni vervallen en verplaatst aan de maand juli.
  • dinsdag 3 september start het nieuwe seizoen 2024/2025weer. Ook nieuwe leden zijn van harte welkom om te komen kijken en gratis 2 les-dagdelen mee te draaien.
  • tijdens de kerstdagen zijn wij gesloten van 23 dec 2024 t/m 5 januari 2025
  • 30 maart 2024 hielden we algemene ledenvergadering. Bij terugblik op deze site vindt u het verslag.
  • We zijn bezig met de voorbereidingen voor een expositie van onze werken. De exacte datum en locatie zullen we later bekend maken.

Exposities die u ook moet gaan zien:

In Kasteel Geldrop is regelmatig een bijzondere expostie.

Ook de exposities in kasteel Geldrop zijn weer toegankelijk voor publiek. Klik op onderstaande link voor de evenementenkalender van het kasteel. De exposities zijn elke donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 geopend.

https://kasteelgeldrop.nl/evenementenkalenders/

On line musea bezoeken kan ook.

In deze tijd van Corona lock down zijn musea gesloten, maar je kunt veel musea ook online bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld online door het rijksmusem lopen en de mooie kunstwerken van dichtbij bekijken zonder dat er iemand voor je staat.


Ga naar www.rijksmuseum.nl/nl/ontdek-meesterwerken

Zo kun je ook naar het Van Goghmuseum in Amsterdam om alle schilderijen van Vincent van Gogh te bekijken.

Klik op Van Goghmuseum
Je kunt op die manier door het museum wandelen en met de muis de schilderijen van dichtbij bekijken. Probeer maar eens, het is best leuk.

Via Google Arts & Culture kun je online in diverse musea kijken. Klik op onderstaande link en je wordt naar de pagina gebracht.

https://artsandculture.google.com

Kijk bijvoorbeeld eens naar het schilderij van de toren van Babel van Pieter Bruegel en luister naar de uitleg via het videofilmpje ( Engelstalig). De dame laat alle details zien die Pieter Bruegel in dit manshoge schilderij schilderde. Je ziet de kleine huisjes op de toren, de vrouwen die de was ophangen, een man die aan de rand van de rivier zijn behoefte doet , de metselaars en steigerbouwers etc etc. Prachtig al die details.

https://youtu.be/aRodeuCGEUs

De toren van Babel