De Geldropse Vrijetijds Schilder-school is een vereniging die al meer dan 20 jaar bestaat.

Het doel is te schilderen en tekenen naar eigen behoefte. Ieder krijgt kans om op zijn/haar niveau te kunnen schilderen c.q. te tekenen. We werken met geschoolde begeleiders waarvan een aantal mensen in Aerendonk zijn afgestudeerd. Onze leden komen voornamelijk uit Geldrop, Mierlo en Heeze.

Materialen:

U zorgt zelf voor uw eigen materialen en schildersspullen, wij kunnen u natuurlijk hierover adviseren. Via onderstaande link kunt u een praktijkwijzer downloaden, waarin wij enkele tips geven over het tekenen en schilderen en de materialen die u kunt gebruiken.

 

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur

Namens het bestuur van de schilderschool wens ik iedereen een gezond en voorspoedig 2019 en fijne dagen gedurende de Kerst. Dat we weer veel mooie werken mogen maken en misschien wel wat nieuwe leden mogen verwelkomen zodat we weer kunnen groeien. Wellicht is het mogelijk om in het voorjaar weer een expositie te organiseren zodat we aan de buitenwereld kunnen laten zien wat we allemaal voor mooie werken maken.

Klaas van den Hurk
kerst

Het nieuwe Seizoen 2018 / 2019 begint wer op 3 sept.

 

koeOp maandag 3 sept 2018 start het nieuwe seizoen van onze schilderschool. Wij hopen dat u in de vakantie weer voldoende inspiratie heeft opgedaan om te schilderen en misschien hebt u nog bekenden ontmoet die ook enthousiast zijn geworden en staan te trappelen om mee te doen. Dat kan natuurlijk, want we kunnen nog nieuwe leden gebruiken.

 

Laat ze contact opnemen met ons secretariaat of een mailtje sturen naar ons emailadres info@schilderschoolgeldrop.nl .


Vertel ze ook dat ze gratis 2 lesavonden mee kunnen schilderen om te ontdekken hoe wij werken en dat schilderen of tekenen niet moeilijk is. Ieder schildert bij ons op zijn of haar niveau. beginners en gevorderden kunnen elkaar helpen. Je schildert of tekent wat je graag schildert en krijgt assistentie van een deskundige begeleiding.

 

Wij zijn een vereniging zonder subsidie. De contributie bedraagt slechts E 28,50 / maand. U gebruikt uw eigen verf en paneeltjes en de koffie is gratis. Wij hebben schildersezels en een mooie ruimte "De Twern"

 

Het seizoen loopt van sept t/m juni, dus 10 maanden.

 

Zegt het voort Zegt het voort

 

Inschrijfformulier

 

 

Algemene ledenvergadering 22-02-2018

Donderdag 22 februari hielden we weer onze algemene ledenvergadering waar onze leden samen met het bestuur terugkeken op het afgelopen jaar, waar de financien werden doorgesproken en waar nieuwe ideeen op tafel kwamen voor het komende jaar. Dit keer zijn er een aantal belangrijke punten besproken in zake de financiele status van onze vereniging, het teruglopen van het aantal leden en hoe we verder onze toekomst zien.


Gelukkig was de opkomst erg goed, zodat we met een groot aantal leden van onze vereniging over deze onderwerpen konden praten. Bijgaand vindt u een link naar het verslag van deze vergadering.


Klaas van den Hurk

Voorzitter

 

Bij deze  de link naar het verslag van 22-02-2018


Maandag avond 15 mei en dinsdag ochtend 16 mei

workshop "zelf doek opspannen".

Maandagavond 15 mei en dinsdag ochtend 16 mei geven respectievelijk Juliette en Margo een workshop "Zelf doek opspannen".

Van Bets van de dinsdagochtendgroep hebben we op de schildersschool linnen gekregen.
Dit mogen we gebruiken om doeken op te spannen. Margo en Juliette willen jullie leren hoe je doek/ linnen kan opspannen op een spieraam of op een houten paneel.
Je kan ook oude katoenen of linnen lappen meebrengen of ander materiaal , zodat we dingen kunnen uitproberen en lekker kunnen experimenteren.

1Hiervoor moeten materialen (spielatten, hout , houtlijm, spantang, nietpistool en nietjes, gesso) geregeld worden. Daarom vragen we jullie of je voor deze workshop belangstelling hebt, zodat we ongeveer weten hoeveel materiaal we klaar moeten hebben.
De kosten voor de leden zullen hooguit 5 euro bedragen.
Je kan ook zelf bovenstaande materialen meebrengen als je die hebt. Graag voor 30 april opgeven bij Juliette of Margo.

 

 

 

 

 

 

De resultaten mogen er zijn. Het was een leuke ervaring om te zien wat er allemaal komt kijken bij het opspannen van een doek, en uiteindelijk een basis hebt om op te gaan schilderen.

Dank aan Juliette en Margo.

Enkele fotos van de maandag.